Na magistralnom pravcu Valjevo – Beograd, 12 km udaljen od Valjeva, uz prugu Beograd – Bar, u istoimenom selu, nalazi se sportski aerodrom Divci. Ima jednu travnatu piastu dužine 1.250 m i širine 50 m. Pista se prostire pravcem 80/260 stepeni i nalazi se na nadmorskoj visini od 147 m. Pored stajanke, aerodrom ima i propisanu platformu za odvijanje helikopterskog saobraćaja.

Aerodrom se koristi za obuku i letenje sportskih pilota, jedriličara, padobranaca, motornih zmajeva i paraglajderista. Na ovom sportskom aerodromu radi škola za obuku pilota firme „Prince Aviation“. U pripremi je otvaranje regionalnog centra za obuku pilota helikoptera, prvog te vrste u Srbiji. „Helimaster“ škola će u početku obučavati zainteresovane za sticanje privatnih pilotskih dozvola. Posebno je značajno što škola „Helimaster“ ima sve sertifikate međunarodnih asocijacija, pa će njena dozvola važiti za sve zemlje sveta.

Postoje planovi da se ovaj sportski aerodrom pretvori u komercijalni, sa kojeg bi se organizovali letovi kargo aviona, kao i komercijalni letovi poslovnih ljudi. Očekuje se da jedan od početnih koraka u tom pravcu bude početak rada servisa za helikoptere i sportske avione.