Seosko turističko domaćinstvo “Ecco Impuls”

“Ecco Impuls” je seosko turističko domaćinstvo porodice Ilić, ušuškano i skriveno u bujnoj prirodi ruralnog ambijenta sela Šušeoka, lociranom između predivne opštine Mionice i grada Valjeva, centra Kolubarskog okruga. Porodica Ilić je inicijator razvoja održivog turizma u selu i okolini sa željom da pokrene zajedničke projekte sa drugim zainteresovanim licima i lokalnim samoupravama u oblasti lokalnog i regionalnog održivog razvoja.

Uprkos svakodnevici koja nas tera da žurimo, još uvek opstaju mesta odana jednom drukčijem, sporijem vremenu, punom opuštanja.

Naziv “Ecco Impuls” je nastao kao kombinacija dve reči što znači “Evo impulsa” i upućuje na: opuštanje, uživanje i učenje u prirodi, oslobađanje stresa, aktivno odmaranje i/ili okrepljenje duha. Tako “Ecco Impuls”, zapravo predstavlja podsticaj na paket koristi koji posetioci, posle boravka u ovom turističkom domaćinstvu, ponesu sa sobom, koji im omogućava da se uspešnije nose sa svakodnevnim, sve stresnijim, životnim izazovima.

Dosadašnje iskustvo grupe valjevskih gimnazijalaca, bivših mladih istraživača i sportista, kao i prijatelja porodice lić, ugrađeno je u ovaj kompleks. STD “Ecco Impuls” je zamišljeno i izgrađeno tako da posetiocima nudi udoban, aktivan i opuštajući, potpuni odmor. Do “Ecco Impulsa” vodi asfaltirani put a prepoznatljivo je po jedinstvenom ambijentu. Okružuju ga šume, potoci, brda i u neposrednoj blizini reke Kolubara i Lipnica.

Rekonstruisani stari objekti se skladno uklapaju u ruralni ambijent. Gotovo sve što se nalazi u “Ecco Impulsu” izgrađeno je od prirodnih materijala sa dominantnim učešćem drveta, stare cigle i kamena, što predstavlja interesantno vizuelno iskustvo.

Stresa se možete osloboditi (“Istresi stres”) opušteno, uživanjem u prirodi ili aktivno, upražnjavanjem, brojnih, sportsko rekreativnih sadržaja, koji su u ponudi. Na letnjoj vrućini možete se opustiti u savremeno opremljenom bazenu.

U prelepom velikom dvorištu “Ecco Impulsa”, punom raznolikog drveća i cveća, nalazi se više objekata – smeštajnog, uslužnog i sportsko rekreativnog karaktera.

U ponudi “Ecco Impulsa” nalaze se razni sportsko rekreativni sadržaji. Potpuno osvetljeni sportski tereni omogućavaju korisnicima da uživaju u omiljenim sportovima do kasno u noć. U neposrednoj blizini, iznad Ecco Impulsa, sa dobro poznatog uzletišta “Bela stena”, mogu uživati zaljubljenici u čari paraglajdinga.

Gosti Ecco Impulsa su svi oni koji se osećaju mladi, aktivni i koji uživaju u prirodi.

Goste iz svih krajeva sveta dočekuju srdačni i gostoljubivi domaćini “Ecco Impulsa”.

Automobili naših gostiju su sigurni na parkingu lociranom u domaćinstvu.

Sve usluge iz ponude “Ecco Impulsa” su poluotvorenog tipa, što znači da je potrebno izvršiti prethodnu rezervaciju i zakazivanje, što korisnicima pruža dodatni osećaj udobnosti i sigurnosti u njihovom korišćenju.

U narednim godinama porodica Ilić ima plan da svoju turističku ponudu dalje razvija na parceli u vlasništvu, koja se nalazi u neposrednoj blizini (što je istovremeno poziv za zainteresovane suinvestitore). U planu je izgradnja kampa, pešačkih i staza za brdski biciklizam različite dužine i težine, kao i staza za orijentiring.

U 2015. godini, STD Ecco Impuls će raditi u periodu 01. maj – 15. oktobar, svakoga dana od 09 – 23. časa.