• Moderna galerija Valjevo

  galerije-moderna-galerijaNalazi se u strogom centru Valjeva pored zgrade Valjevske gimnazije. Moderna galerija Valjevo je od svog osnivanja 1987, jedna od vodećih u Srbiji, sa izložbama najreprezentativnijih slikara 20 veka. U njenoj stalnoj postavci su prezentirani radovi eminentnog slikara akademika Ljube Popovića, Valjevca koji živi i radi u Parizu. U program tematskih izložbi galerije su zastupljena dela slikara Medijale I slikara fantastičnog pravca kao naslednika Medijale.

 •  

 • IUS „Radovan Trnavac Mića“

  galerije-ius_trnavacNalazi se u renoviranoj zgradi koja ima obeležje srpske arhitekture s kraja XIX veka. Osnovan je 1987. godine. U sklopu studija nalaze se: galerija, atelje I stan. Galerija organizuje samostalne I grupne izložbe. Od osnivanja Studija, ukupno je izlagalo 104 umetnika sa svih kontitenata. Praksa je da svaki umetnik ostavi po jednu sliku, tako da Studio raspolaže fondom od preko 100 slika.

  Više informacija na: www.valjevo.rs

 • Galerija „34“

  galerije-34Nalazi se u Tešnjaru – staroj gradskoj čaršiji na desnoj obali Kolubare. U njoj se izlaže širok dijapazon umetničkih dela, a istovremeno je I scena za različita kulturna dešavanja.

  Više informacija na: www. www.valjevo.rs