U zavisnosti od vrste usluge koja se koristi, gostima na raspolaganju stoje mogućnosti sopstvenog organizovanja pripreme hrane ili naručivanja unapred definisanog menija prilikom zaključenja aranžmana.

U slučaju grupnih aranžmana kada se gosti opredele za sopstveno organizovanje pripreme hrane, na raspolaganju su im: mini furuna, pečenjara, roštilj, ražanj, sač, zemljani lonac, “crepulja”, kao i potreban pribor za jelo.

Kada zaključuju aranžman, gosti mogu naručiti meni, izborom specijaliteta kao što su: pečenje (jagnjeće, praseće, pileće, ćureće), meso sa roštilja, riba (pastrmka, šaran), lovački gulaš, gibanice, pituljice, sir, kajmak, različite vrste domaćeg hleba, kao i druga tradicionalna domaća jela. Gosti mogu uživati i u domaćem (sezonskom) voću, domaćim kolačima, slatkim i slanim pitama i štrudlama.

Takođe, gosti mogu da uživaju i u najboljim domaćim voćnim rakijama » i vinima valjevskog kraja ».
Za konzumiranje hrane i pića gostima su na raspolaganju mali i veliki trem. Unutrašnjost malog i velikog trema, je autentična sa otvorenim ložištima koja im, u hladnijim danima, daju posebno prijatnu atmosferu.